9 ème Rando VTT – La Louis Poppe

Posted on Posted in club

Vorige zondag kozen we voor de toertocht in Douvrin. Velen zullen nu denken, ‘waar ligt dat nu weer’. Wel, dat ligt niet zo heel ver van Lille, net over de Franse grens. Vanuit Geraardsbergen een goed uurtje rijden. We kenden de organisatie niet maar het programma beloofde 7 terrils en dat sprak ons wel aan. Na wat rondbellen vond ik toch twee geïnteresseerden, Samuel en Chris zagen een uitstapje naar Frankrijk wel zitten.

Om 7u spraken we af om samen met de camionette van Samuel te vertrekken. 7u was dus eigenlijk 6u gezien het zomeruur van start ging die nacht. De eerste km’s in de auto waren dus met kleine oogjes ;-). Eens aangekomen kwam de eerste zon tevoorschijn al was de gevoelstemperatuur toch vrij fris. Aan de geparkeerde auto’s te zien waren we ook niet de enigste.

Na inschrijving gingen we meteen van start en daar bleek meteen dat de wat verdere verplaatsing zeker de moeite was! Meteen gingen we van start in een technisch bosje om dan over te schakelen naar de eerste terril, een echte speeltuin met de bikes. Hier en daar werden we wat opgehouden door de vele deelnemers die in file stonden aan te schuiven om korte klimmetjes of afdalingen te nemen. De goed uitgedroogde ondergrond en het zalige weer maakten het geheel compleet, echt genieten. Tussen de terrils door ging het verder aan een vlot tempo over veldwegen en paadjes om na 52km af te sluiten met een fris pintje. De bevoorradingen waren vrij pover (geen eten meer aan eerste) maar je kan geen 3 gangenmenu verwachten voor 3 euro als je op het einde nog eens een gratis cola + pint krijgt. Volgend jaar zijn we in elk geval opnieuw van de partij! Komende zondag kan je je opnieuw uitleven in de terrils van Dour.

In al het enthousiasme zijn we onze eigen GoPro vergeten in de wagen bij de start. Een aantal andere deelnemers maakte wel wat beelden. Neem zeker een kijkje voor wie mee wil genieten van deze speeltuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *