CLUB INFO

Cameleonbike Team is en blijft een “uniek” mountainbikeclubje. Gegroeid uit een aantal vrienden (zie historiek) zijn wij niet echt gebonden aan een bepaalde gemeente, doch is het op heden een verzameling geworden van vrienden, familieleden, kennissen van over geheel Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant.

Om toch ergens een geografisch aanspreekpunt te hebben werd de streek rond Geraardsbergen en meer in het bijzonder Deftinge (deelgemeente van Lierde) gekozen als onze thuisbasis, gezien een groot aantal leden in deze buurt wonen.

Bij ons geen verplichtingen tot een minimum aantal ritten, tot deelname aan wedstrijden, marathons of dergelijke. Wij willen gewoon op een gezonde manier onze mountainbikesport beoefenen zonder enige verplichting, zonder ongezonde naijver of competitiedrang, maar met een goede dosis plezier, sportiviteit, competitiviteit én engagement voor het clubgebeuren.

Als een kameleon trachten wij ons daarbij aan te passen aan de omgeving en dit met respect voor de fauna en flora, voor andere mountainbikers, voor fietsers, voor wandelaars, voor paardrijders, voor autogebruikers, e.d..

Met de club is er een agenda voorzien om elke week (meestal de zondagvoormiddag en soms de zaterdag) een toertocht in het Vlaamse land te rijden. Als het past wordt er ook wel eens een Ardennenrit aan toegevoegd. Hoe dan ook is er wel altijd iemand van de club die een toertocht rijdt, zodat er nooit echt alleen wordt gereden. We vertrekken ter plaatse samen op het afgesproken uur, maar iedereen fietst de afstand die hij zelf verkiest en aan zijn eigen tempo. Natuurlijk wordt nadien samen meestal de dorst gelaafd aan de aankomst.

Daarnaast staan er ook een aantal jaarlijkse klassiekers op het menu zoals de Ronde van Vlaanderen voor mountainbikers of voor baantoeristen, Paris-Roubaix, de regiotoer, e.d. meer. De beteren onder ons wagen zich al eens aan marathon in de Ardennen of zelfs in het buitenland.

Faam hebben we ook al gemaakt met de organisatie van onze eigen toertocht de Cameleon X-Mas Bike.

Voor elk wat wils dus en dit wordt ook gepoogd om door te trekken in de nevenactiviteiten waarbij ook de partners en kinderen worden betrokken en ten zeerste welkom zijn: een etentje, een jaarlijks moutainbike-clubweekend, een shortki-reisje,…

Door de jaren heen zijn wij dus een hechte groep geworden, waarbij iedereen zich ook naar bestvermogen inzet voor de goede werking van de club en voor de organisatie van de diverse activiteiten.

Cameleonbike Team is aangesloten bij WBV onder STAMNUMMER: 72006012