HISTORIEK

Hans en Geert, twee vrienden, die elkaar leerden kennen tijdens hun studies aan de KIHO te Aalst en later te Gent liepen de MTB-microbe op eind jaren ‘80 – begin jaren ’90.

Na zelf een tijdje alleen of met vrienden te hebben gebiked, besloten zij met een aantal vrienden en kennissen, op informele wijze een clubje op te richten en het Cameleon Bike Team werd geboren, met als uitvalbasis Welle.

Als logo werd het alom gekende figuurtje hieronder gekozen.

Voor een welwillende sponsor deed Geert beroep op zijn kozijns Guy en Koen die middels de garage VALCKENIER uit Aalst een duit in het zakje deden voor de geel en grijze bike-outfit waarmee de cameleonbikers in “the early years” de toertochten onveilig maakten.

In de loop van de jaren breidde het clubje langzaam aan uit met vrienden en familieleden.

In de zomervakantie van 1998 werd met aantal leden een eerste MTB-tocht door de Alpen “Transalp” (van Sant Anton naar het Gardameer) gereden o.a. met Guy en Koen Valckenier.

Geert en Hans kregen dermate de smaak van deze tochten te pakken dat zij wel elk jaar een dergelijke tocht organiseerden voor de leden van de club en voor vrienden.

Vele leden van de club zoals Wim, Jens, Glen, Oliver, wijlen Pierre e.a. hebben hieraan fantastische herinneringen overgehouden.

Het succes van deze tochten smaakte naar meer en Hans en Geert wilden dit ook aanbieden aan derden.

Aldus werd Cameleon Bike reizen geboren.

De eerste reis met “klanten” was met de mannen van de MTB-club “De Vuile Vore” uit Zottegem in de zomer van 2004 en was een Dolomietentoer.

In de zomer van 2005 greep opnieuw een reis plaats naar de Dolomieten die ook wat teweeg bracht voor de club.

Aan deze reis, die door Hans werd begeleid samen met Julie, namen ook o.a. Bruno en Sven deel en op deze Dolomietentoer leerden Julie en Sven elkaar kennen, wat enige tij later resulteerde in een koppel.

Na deze reis vond ook Bruno aansluiting bij het Cameleon Bike Team.

Bruno, die reeds veel eerder gebeten was door het MTB-virus, en van zijn hobby een stuk zijn beroep wou maken is dan gestart met zijn zaak in mountainbikes, eerst in het ouderlijk huis in Deftinge en thans te Zottegem.

Hans en Geert blijven het “travel” gedeelte verzorgen, gericht op MTB-reizen in de Alpen, Vogezen e.d. maar ook een weekend dichterbij.

Hiervoor wordt al geruime tijd samengewerkt met Het Zuiderhuis. Overigens vond in de zomer van 2012 in samenwerking met Zuiderhuis eerste MTB-reis dwars door IJSLAND plaats.

Via Bruno werden contacten gelegd met een aantal vrienden uit Deftinge en omgeving die ook een feitelijk MTB-clubje vormden en werd verbroederd, hetgeen dan uiteindelijk aanleiding gaf tot een “fusie” en Cameleonbike Team werd geboren.

Als Cameleonbikers maakten wij aldus het Vlaamse land onveilig in onze gekende zwart-groene Cameleonbike uitrusting en verwierven ook faam met de organisatie van onze eigen toertocht CAMELEON X-MAS BIKE.

Eind 2012 werd gekozen voor een nieuwe cluboutfit en een nieuw logo.